Ekonomi

Akbank Basel-III Uyumlu Sermaye Benzeri Tahvil İhraç Etti

Akbank, toplam 300 milyon dolar tutarında Basel-III uyumlu sermayeli tahvil ihraç etti. 5. yılında geri çağırma opsiyonlu 10 yıl vadeli tahvil, 75 milyon $’ı Asya Altyapı ve Yatırım Bankası (AIIB) ve International Finance Corporation’ın (IFC) hisseleri ile 150 milyon $’a ulaştı.

Akbank, toplam 300 milyon ABD doları tutarında Basel-III uyumlu sermaye benzeri (Tier-II) tahvil ihraç etmiştir. 5. yılında geri çağırma opsiyonlu 10 yıl vadeli tahvil, 75 milyon $’ı Asya Altyapı ve Yatırım Bankası (AIIB) ve International Finance Corporation’ın (IFC) hisseleri ile 150 milyon $’a ulaştı. Bu süreçle Akbank, 2021 yılında gerçekleştirdiği ilk ihracın ardından ikinci sürdürülebilir sermayeli Eurobond ihracını da tamamlamıştır.

Verilen bilgilere göre; Banka ayrıca US Development Finance Corporation’ın (DFC) Basel-III uyumlu sermaye benzeri toplumsal cinsiyet eşitliği tahvillerinde 150 milyon dolarlık ihracını da tamamladı. Kaynak, ihtiyaç kredisi olarak Türkiye’nin az gelişmiş illerinde ikamet eden kadın müşterilere ve KOBİ’lere kullandırılacaktır. Mesele dünyada cinsiyet eşitliği sermaye bonosu gibidir.

Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, “Güçlü sermaye yapımızla, çalkantılı küresel piyasa koşullarında önde gelen uluslararası finans kuruluşlarının sağladığı takviye, Akbank’ın güçlü küresel itibarının bir göstergesidir. Asya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne farklı coğrafyalardaki finans kuruluşlarının ortak çalışmaları ile gerçekleştirilen ihracımız, Sürdürülebilir Finansman Çerçevemiz doğrultusunda 2021 yılında dünyada sürdürülebilir KOBİ ve Ticari segment tahvillerimizi destekleyen dünyada ilk olma özelliğini taşımaktadır. Yakın zamanda geliştirdiğimiz. Türkiye’deki son sermaye benzeri borçlanma aracı ihracıdır ve bugün Akbank sermaye benzeri ihraçlarını yeniden başlatmıştır. Bu dönemde, bankamız iki sermaye benzeri tahvili geri çağırma opsiyon tarihlerinde başarıyla geri çağırdı. Bugün bir sermaye aracı ihraç edebiliyor olmak, Akbank’ın güçlü kredi hikayesinin bir göstergesidir. Uzun vadeli paydaşlarımıza destekleri için teşekkür eder, işbirliğimizi daha da geliştirmek için sabırsızlanıyoruz.”

Akbank’ın sürdürülebilir dış borçlanmaya öncelik verdiğinin belirtildiği açıklamada, 2030 yılına kadar dış borçlanmasının yüzde 100’ünü sürdürülebilir bir şekilde sağlama taahhüdünü açıklayan bankanın da olduğu belirtildi. 2021’de yüzde 10 olan söz konusu oranın 2022’de yüzde 45’e çıktığı, 2023’te de bu seviyenin korunmasının hedeflendiği bildirildi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu