Kızılay Başkanı Kınık: Ne de olsa ihtiyaç sahipleri için çadırlar kuruldu (2)
AKELMA: DEPREMDEN ETKİLENEN 239 VATANDAŞIMIZ AĞIR BAKIMDA
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Ahmet Zülfikar Akelma, depremde yaralanan ve tedavileri devam eden vatandaşlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Şu anda 1299 depremzede devlet hastanelerinde yatarak tedavi görüyor. 239 vatandaşımızın tedavisi sürüyor. yoğun bakım servisine yatırılacak.”
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin sonuçlarını tüm taraflarla birlikte araştırmak, depreme dayanıklı yapı stoğu oluşturmak ve kentsel dönüşüm uygulamalarının etkinliğini artırmak için alınacak önlemleri belirlemek amacıyla kurulan Meclis Araştırma Kurulu toplandı. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu başkanlığında. Kurultayda Sağlık Bakanlığı yetkilileri sunumlarını yaptı. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Ahmet Zülfikar Akelma, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde tedavileri devam eden depremzedelerle ilgili güncel verileri paylaştı. Akelma, “Şu anda 1299 depremzede devlet hastanelerinde tedavi görüyor. ‘EVDE SAĞLIK HİZMETİ ALAN DEPREM MAĞDURU SAYISI 26 BİN 698’ Evde sağlık hizmeti verilen depremzede sayısının 26 bin 698 olduğunu belirten Akelma, “Yine depremzede olan ve şu anda takip listesinde olan 27 bin 716 kişi var. Bu takiplerin ihtiyaçlarının bir kısmını uzaktan karşılıyoruz, bir kısmının reçete ve raporları uzaktan oluyor ve bu tür hizmetlerle bunu tamamlıyoruz” diyen Akelma, 121 doktor ve 260 sağlık çalışanından oluşan grupların halen sağlık hizmetlerine devam ettiğini söyledi. Ahmet Zülfikar Akelma’nın ardından Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İncesöz, depremde hasar gören Sağlık Bakanlığı’na bağlı binalar ve yapılacak hastaneler hakkında bilgi verdi.İncesöz, 102 yıkım, 27 orta ağır ağır olduğunu bildirdi. Depremin yol açtığı hasarla ilgili olarak 11 ilde hasarlı, 46 hafif hasarlı ve 47 hasarsız yapı tespit edildi.Deprem bölgesine yapılacak acil durum hastaneleri hakkında da bilgi veren İncesöz, “50 yataklı 8 yatırımımız Strateji ve Yatırım Başkanlığı’na sunuldu. Bunlar Adıyaman Çelikhan 50 yataklı hastane, Gaziantep Nurdağı ve Oğuzeli 50 yataklı hastane, Hatay Altınözü ve Erzin 50 yataklı hastane, Kahramanmaraş Nurhak ve Türkoğlu 50 yataklı hastane ve Malatya Pütürge 50 yataklı hastane.”
İncesöz, planlama ve ihtiyaç tespit çalışmalarının devam ettiği hastanelerle ilgili olarak, “Hatay İskenderun 150 yataklı acil hastanesi, Hatay Defne 300 yataklı ve Yörükselim 250 yataklı acil hastanesi, Hatay Antakya 400 yataklı acil hastanesi olmak üzere toplam 1800 hastane” dedi. planlama süreci devam eden iki şehir hastanesi ve 300 yataklı bir devlet hastanesi için planlama ve ihtiyaç tespit çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
?Oğuzhan SARI/ANKARA, –