Haber

Çin’in Jilin-1 Uydu Görüntüleri ile Deprem Öncesi ve Sonrası

PEKİN, 9 Şubat (Xinhua) — Türkiye’nin güneydoğusunu vuran şiddetli depremler binlerce kişiyi öldürdü ve altyapıyı yok etti. Çin’in Jilin-1 uyduları tarafından yakalanan manzaralar, yıkımın ölçeğini detaylandırıyor.

Kahramanmaraş depremden sert vurdu. Çin’in Jilin-1 uyduları tarafından çekilen görüntüler, Türkoğlu ilçesindeki binaların neredeyse tamamen yıkıldığını ve geride bir moloz yığını kaldığını gösteriyor. (Fotoğraf: Çin’in Jilin-1 uyduları)
Depremin ardından çok sayıda kişi evsiz kalırken, Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesindeki bir futbol stadyumu, geçici barınma görevi gören beyaz çadırlarla doldu. (Fotoğraf: Çin’in Jilin-1 uyduları)
Gaziantep’in İslahiye ilçesi de şiddetli depremle sarsıldı. Uydu görüntüleri, yol kenarında çökmüş çok katlı bir bina gösteriyor. Kent genelinde çok sayıda yapının yıkıldığı, alanın beyaz moloz ve molozlarla kaplandığı görülüyor. (Fotoğraf: Çin’in Jilin-1 uyduları)
Depremde Islahiye ilçe merkezindeki çok sayıda ev neredeyse tamamen yıkıldı. (Fotoğraf: Çin’in Jilin-1 uyduları)
Depremin ardından çekilen uydu görüntüleri, karayolu yakınında araçlarla dolu bir açık alanı gösteriyor. (Fotoğraf: Çin’in Jilin-1 uyduları)

haber-kahta.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu